Kako biti sretan?

Znate li što je zajedničko svim sretnim i zdravim brakovima? U svakom od njih naći ćete dvoje ljudi koji su posvećeni usrećivanju jedni drugih. Naći ćete muškarca koji njeguje svoju ženu i stavlja njezine potrebe iznad svojih, i naći ćete ženu koja poštuje svog muškarca i vjeruje mu. Živimo u vrlo sebičnim vremenima. Poruke pop-psihologije posvuda su u medijima koje nas potiču da volimo sebe, činimo dobro sami i općenito najprije ugodimo sebi. Ako stvarno želite sretan brak, nemojte se upuštati u takvu vrstu egocentričnog razmišljanja. Umjesto toga, isprobajte ovih 10 provjerenih tehnika i doživite sreću, mir i spokoj zdravog braka.

Odvojite vrijeme jedno za drugo. Tako je lako u našem modernom stilu života zaboraviti odvojiti malo vremena za uživanje u društvu drugih. Započnite tjednu tradiciju određivanja datuma za vas dvoje da budete zajedno radeći nešto u čemu oboje uživate. Neka bude jednostavno. Prošećite zajedno. Zajedno pijuckajte kavu u ugodnom kafiću. Razgovarajte jedni s drugima, prisjećajte se i ponovno se upoznajte.

Odvojite se jedni od drugih. Dajte jedno drugom prostora i vremena za rad na hobijima i osobnim interesima. Kada imate zanimljiv projekt na kojem ćete raditi, osjećat ćete se ispunjenije i bit ćete zanimljivija osoba.

Napravite male romantične geste. Ne zaboravite pohvaliti supružnika. Ostavite malu ljubavnu poruku da ih s vremena na vrijeme pronađu. Proslavite dan kada ste se prvi put sreli. Pošaljite cvijeće bez posebnog razloga. Trebali biste kontinuirano uplaćivati male depozite na emocionalni bankovni račun vašeg supružnika. Povrat vaše investicije bit će nevjerojatan.

Borite se pošteno. Nemojte se svađati pred drugim ljudima. Nemojte vrijeđati jedni druge niti njihove obitelji. Nikad ne prijeti razvodom i nikad ne idi u krevet ljut. Pustite male stvari i nemojte od svake nesuglasice praviti veliku stvar. Prije nego što se svađate, razmislite; hoće li ovo stvarno biti važno na duge staze?

Zainteresirajte se za ono što zanima vašeg supružnika. Gledajte njihove omiljene emisije s njima. Pročitajte njihovu omiljenu knjigu, tako da možete razgovarati o tome s njima. Potaknite ih da razviju svoje talente.

Slušajte svog supružnika. Muževi, zapamtite da žene moraju izraziti svoje osjećaje. Budite dobar sport i samo slušajte. Nemojte prekidati ili ometati. Suosjećaj s njom. Dajte joj do znanja da se možete povezati s onim što osjeća. Dame, imajte na umu da ona vrsta razgovora koju biste voljeli voditi sa svojim mužem većini muškaraca nije prirodna. Samo budi strpljiv. Nije dobra ideja “istovariti” ga odmah kad dođe s posla.

Prihvatite svog supružnika onakvim kakvi jesu. Vježbajte potpuno prihvaćanje. Ne držite supružnika prema svojim očekivanjima; uspjet ćete samo izgraditi ogorčenost.

Izrazite svoju predanost. Na male načine možete i trebate obnavljati svoje zavjete jedno drugome iznova i iznova. Vaš supružnik će se osjećati ugodno i sigurno znajući da ste istinski predani braku. Prava bliskost će se dogoditi samo kada se sve sumnje i nesigurnost zamijene povjerenjem u vezu. Neka vaš supružnik zna da ste stvarno u tome “dok nas smrt ne rastavi”.

Vjerujte jedno u drugo. Ne budite sumnjičavi. Ne njuškajte jedni druge po stvarima. Kako biste osigurali povjerenje, budite iskreni sa svojim supružnikom u svemu. Nikad ne čuvajte tajne jedni od drugih, čak ni od malih.

Neka vam bude cilj biti najbolji prijatelj vašeg supružnika. Cijenite svog supružnika kakav je. Opustite se i zabavite se jedno s drugim. Ako prakticirate gore navedene korake, na putu ste da budete najbolji prijatelj svog supružnika – vrhunska veza u braku.

Objavljeno dana