Jednostavni načini da odate počast svojoj jedinstvenosti

Jedna poruka koju čujemo iz vremena kada smo djeca je da je bolje davati nego primati. Najbolje je biti skroman. Najbolje je da ne obasjavamo sebe.

Istina, i ne toliko istinita. To također trebamo prepoznati sve dok se ne počastimo ljubavlju i suosjećanjem koje nećemo moći u potpunosti dati drugome, ili obasjati svjetlo na drugoga niti ćemo istinski razumjeti poniznost.

Ovi jednostavni koraci odvest će vas na put da svaki dan poštujete svoju jedinstvenost. Iskoristite ih kao način da vidite kako ste. Proslavite što radi i odlučite izvršiti prilagodbe tamo gdje je prilagodba potrebna.

Svakodnevno odvojite vrijeme za tišinu. Da, mnogo toga treba učiniti. Jednom kada zadržite naviku da budete tihi ili da razmišljate, molite, meditirate, bit ćete začuđeni koliko ćete učinkovitije obavljati svoje zadatke, dužnosti i projekte.

Tretirajte sebe s jednakom pažnjom, ako ne i više, nego što se odnosite prema drugima. Volite i njegujte sebe kao što volite i njegujete one oko sebe ILI kako biste željeli njegovati one oko sebe. Jednom kada ovladate brigom za sebe, briga za druge će postati laka i izvirati iz srca umjesto iz dužnosti.

Prihvatite komplimente od drugih s milošću. Nikada, nikad ne zanemarujte osobu kojoj dajete kompliment zanemarujući ili negirajući njezin kompliment. Umjesto toga, prihvatite ga kao kutiju s blagom ili dugo očekivani dar. Budite zahvalni što mogu vidjeti nešto posebno o vama!

Provedite vrijeme ulažući u i njegujući bliska prijateljstva. Uključite aktivnosti izgradnje prijatelja u svoju dnevnu rutinu. Vježbajte s prijateljem, dijelite obroke zajedno, ostanite u kontaktu kratkim e-mailom ili 10-minutnim dnevnim telefonskim pozivom (i tempirajte poziv i ZADRŽITE termin.)

Okružite se ljepotom. Poštujte svoj dom ukrašavanjem kao načinom da izrazite tko ste u svojoj srži. Ako ste hrabri, koristite hrabre boje i dodatke. Zapalite mirisne svijeće, slušajte glazbu koju volite, koristite sapune koji su pjenasti i izvrsno mirišu.

Dajte radosno i primajte raširenih ruku. Shvatite da su davanje i primanje u istom kontinuumu i uopće nisu odvojeni! Učenje davanja u potpunosti se prevodi u primanje više nego što biste ikada mogli planirati ili očekivati da ćete primiti. Rezultati se brinu sami za sebe.

Postanite dio veće zajednice. To može značiti grupu za umivanje ili može biti krug prijatelja ili grupa za raspravu o knjigama. Povežite se s ljudima koji dijele vaše interese, ciljeve i viziju svijeta. Sinergija će vas nevjerojatno osnažiti kada se pridružite zajednici u kojoj možete jednako davati i primati na vrlo redovitoj osnovi.

Mentorirajte nekoga samo zbog užitka promatranja i uključivanja u njihov rast. Pozovite nekoga tko nema istu razinu vještina kao vi na vožnju s vama. Poslušajte njihov doprinos i pogledajte što možete stvoriti zajedno. Šanse su da ćete od njih naučiti puno (i obrnuto!) stvarajući i Win/Win situaciju, kao i učenje o vlastitim snagama i slabostima u tom procesu.

Živite svrhovito, viziju, vrijednosti, cilj orijentiran život. Prepoznajte i prihvatite da svaki dan stvarate svoj život kao majstorski umjetnik. Svaki dan možete birati želite li jednostavno dopustiti da se život odvija svaki dan ili ga želite u potpunosti stvoriti. Odaberite ovo drugo.

Volite sebe svim srcem, dušom i snagom bez vezanosti za ono što danas postižete u svom životu. Budite suosjećajni i puni razumijevanja, istovremeno čvrsto svjesni da ste oboje nevjerojatno jedinstveni i nevjerojatno sposobni. Kada možete svladati ovu ravnotežu, vezanost za svoje ishode nije problem jer ćete postići rezultate izvan svoje vlastite mašte. Bit ćete toliko magnetični da ćete se pitati gdje ste bili cijelo ovo vrijeme! Odgovor? Vi ste PRAVO tamo, spremni i čekate slijediti ova jednostavna načela. Živi sa strašću. Danas.